Den här veckan är det drapering och dräkthistoria som står på schemat. I princip betyder det att vårt klassrum idag invaderades av grekiska gudinnor i alla de färger och former. Enkelt förklarat går drapering ut på att man tar ett stort tygstycke och virar det runt kroppen på ett snyggt sätt med hjälp veck, rynkningar och knutar. Tänk antikens Grekland så förstår ni vad det går ut på. Förr i tiden när tyg var dyrbart använde man ofta drapering eftersom man när man draperar försöker klippa så lite som möjligt i tygstycket. Det går alltså åt massor med typ men slutresultaten är fantastiska!
 
Riktigt nöjd blev jag med tanke på att det var det första plagget jag någonsin draperade. Så nöjd att jag faktiskt inte ville ta det av dockan när jag var klar. ^^ I stället ägnade jag resten av dagen åt att sy klart vårt första uppdrag; att korta av en kilt åt linjeledaren för seriekonst. Jag säger bara, pressveck, hujedamig så jobbigt det är att få dem att se bra ut! Men se det från den ljusa sidan, nu är modegruppen 20€ närmare målet för pengainsamlingen, nämligen Paris.
Så om ni som läser det här befinner er någonstans i Södra Finland och har en kavaj som inte sitter bra längre, det har gått hål på favoritbyxorna eller inte riktigt vet hur ni ska sy de där gardinerna ni gått och drömt om, ta kontakt med mig så fixar mode eleverna på Västra Nylands folkhögskola det för en liten slant.
 
Kram, Lexie ♥
Västra Nylands folkhögskola, drapering, mode,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej