I veckan fick jag ett göra något som inte många kan skryta om att de ha gjort, eller hur många känner ni som har lappat ett förhänge på en teater, medan det hängde och en fullskalig övning var i full gång?
Jepp! Det var precis det jag gjorde. I tisdags kom Robban, vaktmästaren och ljudteknikern på Tryckeriteatern i Karis, och frågade mig om jag kunde ta med mig en symaskin upp till Tryckis när jag kom. Ett av draperierna på scenen hade nämligen gått sönder och det var något av en kris eftersom teatergruppens Tryckisafton skulle gå av stapeln följande helg. Snäll som jag är packade jag alltså ihop en av hemsymaskinerna, tog mitt pick och pack och gav mig iväg till Tryckis. Två timmar senare var jag en stor erfarenhet rikare!
Aldrig tidigare har jag haft en så obekväm arbetsställning. Den största repan i draperiet var över 2 meter lång och eftersom det inte gick att ta ner var jag tvungen att så att säga sy det "på lästen". Bordet jag jobbade vid var väldigt lågt, det var ingen idé att ens försöka hitta en stol åt mig. I ställe styrde jag symaskinspedalen med knät och fick bara göra mitt bästa i att inte dra ner hela härligheten medan jag höll på. Tre stycken revor skulle jag lappa, symaskinsnålen gick av efter en... Tur i oturen att det var efter den största, jobbigaste och mest synliga och innan jag hunnit bli klar med den!
Det var en upplevelse, något annat kan jag inte säga. Dessutom var det otroligt roligt att sitta där jag satt, längst bak på scenen, och låtsas som om ingenting medan skådisarna rockade loss på repet till Final count down och andra små sketcher och dansnummer. Symaskinen fick knacka på genom allt...
Även om jag trivs på scenen kan jag med säkerhet säga att jobbet i kulisserna nästan är roligare!
 
Kram, Lexie

 
DIY, Sy, Tryckisafton, Västra Nylands folkhögskola, gör-det-själv, pyssel,
Happy Halloween!! Vilken galen vecka det har varit. Har varit krasslig i några veckor nu och har knappt orkat släpa mig till skolan även om den bara ligger ca 100 meter från ytterdörren. Men nu är det dags igen.
Denna vecka har det varit full rulle varje dag. Egentligen är det ju halloween idag men vi på VNF orkade inte vänta utan klädde ut oss redan i onsdags. Det var kostymtävling i skolan, Tryckisafton med mordgåta på kvällen och hela dagen avslutades storslaget med Halloween fest på klubben. Som hade jag lovat vara på 100 ställen samtidigt så Rödluvan irrade på i skolan en hel del i onsdags. Bland annat hann hon ta en jätte cool bild med EKS men tyvärr har jag inte tillgång till den ännu...
 På kvällen fick Rödluvan dock ge vika för Kim Possible, det kändes nämligen inte speciellt lockande att sitta i kåpa och långkjol medan jag mixade ljudet på Tryckisafton, som för övrigt blev en succé. Trots stressen var det en lyckad dag!
 
Kram, Lexie
Halloween, Tryckisafton, Västra Nylands folkhögskola,
 
Nu har jag äntligen gått igenom, redigerat och vattenstämplat alla lyckade foton från onsdagens Dansafton. Eftersom Jessica och Josephine tog hand om ljuset tillsammans med Robban fick jag helhjärtat ägna mig åt att fotografera hela spektaklet. Man kunde nästan känna elektriciteten spraka i dansarna på VNFs danslinje i dans, efter dans, efter dans...
Det är få saker jag blir så glad av som att se folk ge hela sitt hjärta och sin själ när de dansar. När de gör det blir vet man att de verkligen är i sitt esse, och att det kommer synas på bilderna. Nyfiken? Check out my Flickr så får ni se själva.
 
Kram, Lexie
Dans, Dansafton, Fotografering, Västra Nylands folkhögskola,

Liknande inlägg