Min mamma är bara så bäst. Jag vet att det är en kliché att säga så men jag tror de flesta kan hålla med om att just deras mammor är de bästa. Hur som helst visste jag att hon skickat ett paket, med material hon hittat på loppis för mitt projekt, men var rädd att det inte kommit sig längre än till Finland på grund av post strejken. Det kunde inte ha anlänt på en bättre dag.
 
Dagen var lång. Den första öppet hus dagen för blivande studerande hölls i skolan idag och jag har spenderat dagen med att säga "Hey'ya, how are you? You allright there?" och berätta för folk om studierna. Egentligen var det inget fel med det men fick i morse för mig att det var en bra idé att gå med klackar idag och "nää, int ids jag ta regnjackan idag...", oj så fel jag hade. Eftersom jag stått och tagit emot folk hela dagen fick släpa fötterna efter mig när jag gick hem i duggregnet och vinden som mätte 13 m/s. Har nog aldrig känt mig så lockad att ta en taxi en halv kilometer. Men jag kämpade på tills jag äntligen kunde sätta nyckel i dörren och pusta ut. Äntligen skulle mina trötta fötter få vila. Vad ser jag då om inte det efterlängtade packetet.
 
En svans till Squealer, lite juliga matrecept och min favorit, en finländsk JULKALENDER!!
 
På senaste tiden har jag haft en enorm hemlängtan. Det är svårt att inte ha någon runt sig som man kan prata sitt eget språk med eller som riktigt känner till min defintion av jul. Efter ett tag blir man trött på att förklara vad glögg är och önskar istället bara att man kunde sitta hemma med levande ljus och dricka glögg i vintermörkret. Och då menar jag hemma i Finland. Här känns det som om hösten kom i Oktober och sedan stannade tiden.
 
Nåja, tack vare min kära mamma har jag årminstone Scouternas julkalender i år med! Det måste ha varit trankeöverföring fö jag funderade för ett tag sedan, nog efter att hon skickat paketet och jag sa det aldig åt henne, på om jag borde be mamma köpa en kalender och posta den åt mig. Här finns det nämligen bara choklad trams... Så går det när man tänker lika. Då får man en trevligt överraskning i slutet av en lång dag.
 
Kram, Lexie
 
 
Animal Farm, Finland, Jul, Paket, Post,
 
Vintern har kommit till Irland även om snön och minus graderna lyser med sin frånvaro. I helgen föll den första snön hemma i Finland och på både Facebook och Instagram är det fullt av bilder på den nyfallna snö. Här är däremot gräset fortfarande grönt och temperaturen håller sig långt över noll. Men varken plusgrader eller mörka kvällar kan hindra julen från att komma också hit.
 
Jag älskar jul! Det här kommer vara den första adventstiden jag inte spenderar i Finland. Det betyder ingen glögg, inga lussebullar och ingen direktsänd slottsbal på självständighetsdagen. Och inte Lucia heller! Vilken tur att det åtminstone finns julmarknader och skyltfönster man kan drömma sig bort i.
 
I lördags gjorde jag en av mina få resor in till Dublin centrum hittills. Fast jag har bott i Dublin i snart 3 månader har jag bara hunnit se mig omkring i staden några få gånger, men jag har redan märkt att jag lider av storstadsabstinens. Den här gången var det extra mysigt eftersom alla affärer har börjar pynta sina skyltfönster inför julen. Julgranar, tomtar och "snö" prydde de flesta skyltfönster. Till och med Rudolf fick vara med på ett hörn. Hade så gärna spenderat mera tid inne i City Center men går man i skola åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan är det i princip omöjligt. Vi slutar i princip skolan när affärerna stänger.
 
Efter att jag nämnt det kommer det nog inte som någon överraskning att anlednignen till min stadsresa egentligen var att köpaskolmaterial. Så konkkandes på en portfolio case i storlek A1 utforskade jag staden och avslutade dagen med att i brist på glögg beställa en Chai Latte, innan jag än en gång styrde mot DARTen för att åka hem. Tills vi ses igen mitt kära Dublin...
 
Kram, Lexie
 
 
Idag har vi på IADT haft en såkallad Reading & Research day. I praktiken betyder det att vi inte har haft några lektioner idag, men skolan var ändå öppen för dem som behövde utnyttja utrymmena. Bland annat jag då...
 
Dagens projekt var att göra en maquette baserad på vår karaktärs design. En maquette är en liten staty, höjden kan variera men vår skulle vara 20 cm, som är gjord av lera eller newplast, en vaxbaserad lera som likar modelleran man lekte med som liten.
 
När jag kom till skolan lite eftet 10 var det alltså bara att börja modellera. För två veckor sedan hade vi en kort introductions workshop där Paul sade att vi måste skaffa oss verktyg att skulptera med på ett sätt eller annat. Endera köpa eller tillverka egna. Jag hade hunnit med ingendera så kära vänner, tillåt mig presentera mitt fenomenala skulpteringsverktyg... Teskeden!
 
 
En liten liten tesked av plast. Man tager vad man haver eller hur!? Med denna lilla tesked lyckades jag tillverka denna.
 
 
Måste säga att jag själv är ganska stolt. Fast den känslan kommer säkert försvinna när lärarna kritiserar den imorgon och hackar ner på mig för någon detalj jag inte har lagt märke till... Men det är morgon dagens problem. Just nu är jag bara glad att jag blev klar med den idag och kan fortsätta med nästa projekt!
 
Kram, Lexie
 
Animal Farm, Brief, DIY, Design for Stage and Screen, IADT, Skola, gör-det-själv,

Liknande inlägg