Vintern har kommit till Irland även om snön och minus graderna lyser med sin frånvaro. I helgen föll den första snön hemma i Finland och på både Facebook och Instagram är det fullt av bilder på den nyfallna snö. Här är däremot gräset fortfarande grönt och temperaturen håller sig långt över noll. Men varken plusgrader eller mörka kvällar kan hindra julen från att komma också hit.
 
Jag älskar jul! Det här kommer vara den första adventstiden jag inte spenderar i Finland. Det betyder ingen glögg, inga lussebullar och ingen direktsänd slottsbal på självständighetsdagen. Och inte Lucia heller! Vilken tur att det åtminstone finns julmarknader och skyltfönster man kan drömma sig bort i.
 
I lördags gjorde jag en av mina få resor in till Dublin centrum hittills. Fast jag har bott i Dublin i snart 3 månader har jag bara hunnit se mig omkring i staden några få gånger, men jag har redan märkt att jag lider av storstadsabstinens. Den här gången var det extra mysigt eftersom alla affärer har börjar pynta sina skyltfönster inför julen. Julgranar, tomtar och "snö" prydde de flesta skyltfönster. Till och med Rudolf fick vara med på ett hörn. Hade så gärna spenderat mera tid inne i City Center men går man i skola åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan är det i princip omöjligt. Vi slutar i princip skolan när affärerna stänger.
 
Efter att jag nämnt det kommer det nog inte som någon överraskning att anlednignen till min stadsresa egentligen var att köpaskolmaterial. Så konkkandes på en portfolio case i storlek A1 utforskade jag staden och avslutade dagen med att i brist på glögg beställa en Chai Latte, innan jag än en gång styrde mot DARTen för att åka hem. Tills vi ses igen mitt kära Dublin...
 
Kram, Lexie
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej