Jag måste medge att jag ställt den frågan åt mig själv den här veckan. För det är antagligen inte så många där ute som blir tillsagda att ta med sig sax och limtub till den andra dagen av universitetet och sedan får sitta en hel dag och limma ihop pappersfigurer. Eller?
 
Så var det kanske är dags för en uppdatering. Studierna tar fart med stormsteg! För ungefär en vecka sedan landade jag och mamma här i Dublin utan att ha någon aning om var jag skulle bo resten av året eller ens en aning om var skolan fanns. Det började si sådär med att taxichauffören inte hittade till huset där vi bokat in oss för den vecka mamma skulle vara här. Sedan forstatte det med att vår GPS skickade oss till fel sida av stan när jag skulle på en visning av ett rum. Min Irland vistelse fick ingen vidare bra start med andra ord. MEN, nu har jag överlevt den första veckan av universitetet och på söndag flyttar jag in i rummet jag ska hyra i år. 
 
 I tisdags hade jag min första skoldag som mest bestod av en massa info om programmet och presentation av utrymmena och universitetet i allmänhet. På torsdag var det back to the basics som gällde när Paul vår tutor/lärare delade in oss i grupper och gav oss några pappersbuntar och det var bara att börja klippa och klistra. Varje grupp hade fått två djur och ett landmärke att pussla ihop av pappersbitar med hjälp av lim och dubbelsidig tejp. "Now lads, I wanna see charracters, a storybord and manuscript by half 3. So get started!"
 
Två och en halv timme och flera skrutt-ord, mummel och rynkade ögonbryn senare hade vi lyckats få ihop denna. Jag tror jag aldrig tidigare mumlat så mycket åt en pappersbit som den dagen. Vi hade också en fjäril som tog tre röda sekunder att få ihop och ett Eifeltorn som blev "klart" typ hälften av bitarna saknades i sista sekund innan det var dags att presentera vår historia: Profeten Barry som flyger till Paris på sin Bambroom för att rädda världen från de elaka fjärilarna som tagit över efter att alla bin dött av att polinera förorenade blommor. 
 
Idag var det grupp dynamik och registrering som gällde. Vi gjorde helt enkelt gruppövningar hela morgonen och efter lunch fick vi en massa info igen. Dessutom fick vi våra studerande ID- kort med vilket vi kan låsa upp dörren till vår byggnad och studio. Jupp, första års studerande på Design for Stage and Screen har en hel byggnad för oss själva på campus, precis bredvid Europas äldsta äppelträdgård.
 
Tre dagar har jag alltså haft skola och på måndag börjar allvaet. Vi har redan en kreativ läxa som skall vara klar att presenteras på tisdag och en lista med material som skall införskaffas till nästa vecka. Bara att sätta igång!
 
Kram, Lexie
 
DIY, Design for Stage and Screen, IADT, Irland, Klipp & Klistra, Mönster, Skola, pyssel,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej